*

8.3.05

Alternative feiringer

Den siste bastion for den gode lokaljournalistikken, Bergensavisen, har valgt å feire kvinnedagen ved å trykke opp som størst sak en artikkel om hvor enslige kvinner kan finne drømmeprinsen.

Sjekk i tillegg ut forsiden, der fem av seks bildegallerier er dedikert til lettkledde kvinner.

...

I tillegg har noen valgt å feire kvinnedagen ved å ødelegge "sex-butikken" Paradise på Nordnes.

Hør, folkens: Paradise er ganske åndssvakt, men det er jo nettopp kjønnsnormativitet man prøver å slippe vekk fra på kvinnedagen, er det ikke? Kan ikke folk få lov til å gjøre hva de vil, så lenge det er frivillig, og så tar vi det derfra? Kan vi ikke heller prøve å gjøre noe med dypstrukturene istedet å angripe menneskene som er de mest synlige symptomer?

Sagt på en annen måte: å faktisk jobbe hen imot en løsning istedet for å gjøre problemet verre, frontene mer fastlagt? Å knuse Paradise og å legge ned Prosenteret er å skyte kvinnebevegelsen i foten. Det er i verste fall å føre krig mot en annen del av din egen bevegelse, i beste fall å markere seg negativt i offentligheten uten å ha innvirkning på noe som kan forandre noe. Vi slåss for at alle kvinner skal få lov til å være frie og kunne ta frie valg uten at samfunnet hindrer dem. Ikke for at akkurat den ene måten å være kvinne på som du tilfeldigvis syntes er best er den eneste. Ok?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home